当前位置: 首页 > 新闻中心 > 讲座论坛 > 正文

英国爱丁堡大学工程学院的Pankaj教授应邀来北航讲座
发布时间:2018-05-10   浏览次数:

5月10号,受王奇志教授的邀请,英国爱丁堡大学工程学院的Pankaj 教授到我院固体力学所做特邀报告。该报告吸引了我校不同院系的大量师生前来参加。报告的题目为: Insilico modelling of the mechanical behaviour of bone。

Pankaj 教授是英国著名大学爱丁堡大学生物工程研究所副所长,主要从事非线性计算固体力学方法基础理论及其应用的研究,已发表SCI检索论文100余篇,其研究在苏格兰地区乃至整个英国都很有影响力。其所在的爱丁堡大学也是一所享誉世界的一流综合研究型大学,创建于1583年,是英语国家中第六古老的大学。由于其悠久的历史、庞大的规模、卓越的教学质量与科研水平,在2017/18年QS世界大学排名中位居全球第23位,全英第5位,是英国的超级精英大学之一,产生过28名诺贝尔奖获得者,达尔文、以及英国前首相丘吉尔等诸多名家均曾在爱丁堡学习或从事研究。

报告的主要内容: This talk considers the challenges associated with modelling the humanmusculoskeletal system and how some of these have been overcome throughresearch conducted at the University of Edinburgh. The talk will particularlyfocus on characterising bone material properties: inhomogeneity, anisotropy,inelasticity and time dependent behaviour. It will discuss themicro-architectural characteristics of bone and how these can be related to itsmechanical properties. Recent work on nonlinear homogenisation and evaluationof parameters that permit modelling bone as a nonlinear viscoelastic andviscoplastic material will also be discussed.

文/耿沛

编辑:蒲啸宇

版权所有 2017 北京航空航天大学 航空科学与工程学院
Copyright 2017 ASE, BUAA
京ICP备05004617